Gică Popescu, președintele echipei Viitorul, atacă dur conducerea Federației Română de Fotbal și de la Liga Profesionistă. Acesta susține că oficialii ”sunt inconștienți” dacă vor reluarea antrenamentelor din 16 aprilie, inclusiv reluarea campionatelor.

Președintele Popescu susține că oficialii FRF și LPF vor reluarea campionatelor, în condițiile în care marii specialiști susțin că vârful epidemiei de coronavirus va fi spre finalul lunii aprilie, începutul lunii mai.

„Am citit şi eu soluțiile şi sincer mă închin. Chiar sunt revoltat fiindcă în momentul de faţă văd inconștiență. Cum să iei în calcul reluarea antrenamentelor pe 16 aprilie, când toate prognozele, inclusiv cele rostite public de Raed Arafat, spun că vârful pandemiei în România va fi de Paşte şi la final de aprilie? Mi se pare o nebunie să se anunțe că unele echipe s-ar putea antrena pe 16 aprilie şi că vom şi da drumul la campionat în mai”, a declarat Popescu, pentru Gazeta Sporturilor.

FRF, LPF și cluburile de fotbal au căzut de comun acord ca la apariție primului caz confirmat de coronavirus depistat în rândul jucătorilor, antrenorilor, arbitrilor sau conducătorilor, competiția să fie suspendată.

„Cine îşi va suma acest risc imens ca şi un singur jucător să fie infectat, iar apoi, o întreagă echipă să intre în carantină? Dacă cineva îşi asumă o asemenea nebunie înseamnă că e inconştient total”, a adăugat Gică Popescu, care susţine că nici varianta cu Liga 1 disputată dincolo de 1 iulie nu e o soluţie: „Contractele se termină la 30 iunie, nu poţi obliga un fotbalist să mai joace ulterior acestei date. Poate unii nu mai vor să stea, nu poţi să programezi ceva dincolo de 30 iunie.

Trebuie să primeze sănătatea oamenilor. E pe primul loc. Apoi, soluţii pentru a menţine cluburile în viaţă. Şi nu în ultimul rând, cred că mai important este să ne preocupe cum facem pentru a nu perturba campionatul viitor, măcar acel sezon să nu aibă de suferit”, a încheiat Popescu.