Mărturisiri cutremurătoare au ieșit, în sfârșit, la lumină

Gheorghe Dincă, bărbatul care a indignat o țară întreagă în vara anului 2019, după ce a fost bănuit că ar fi ucis două tinere din Caracal, a oferit în premieră un interviu. Acesta a făcut declarații șocante și, după trei ani de la moartea fetelor, a mărturisit ce s-a întâmplat, de fapt. 

Tortura l-a obligat să scoată la iveală cele mai sumbre momente

Principalul suspect în cazul dublului omor a povestit cum a violat-o pe Alexandra Măceșanu și cum a legat-o apoi de pat, în „camera groazei”. Totodată, a dezvăluit și cum a fost anchetat de polițiști și procurori, inclusiv de ofițeri FBI. Interviul a fost împărțit în două episoade, potrivit gândul.ro.

În prima parte a interviului, Dincă a negat ferm acuzațiile care i s-au adus. Bărbatul a descris o serie de ipotetice torturi la care ar fi fost supus pentru a recunoaște atât uciderea Alexandrei, cât și pe cea a unei alte fete dispărute, Luiza Melencu. Se pretinde că cea de-a două tânără ar fi avut parte de aceleași tratamente din partea bărbatului.

Gheorghe Dincă, primul interviu din închisoare! „Monstrul” din Caracal a recunoscut crimele după ce a fost supus torturii
Arhivă presă

Cum au decurs cercetările efectuate de autorități

Gheorghe Dincă a susținut că, în dimineața zilei de 26 iulie 2019 ar fi fost bătut crunt de mascații veniți de la Slatina. Ulterior, pentru a fi determinat să recunoască, ar fi fost amenințat cu moartea, ars cu bricheta și chiar chinuit cu patentul. În acest context, deținutul a afirmat că și-a recunoscut crimele sub tortură.

Mai mult decât atât, bărbatul a spus și faptul că angajații Arestului Central al Poliției Capitalei au încercat să-l omoare de două ori, prin otrăvire. Aparent, într-una dintre situații abia a reușit să scape cu viață.

Acum este încarcerat în Penitenciarul Craiova, iar deținutul de 69 de ani susține că personalul închisorii nu îi respectă drepturile. Astfel că, este lăsat să sufere, fără medicamente și, din cauza presupuselor torturi s-ar fi îmbolnăvit de diabet. Totodată, ar avea și probleme cu inima.

Reamintim faptul că Alexandra Măceșanu a dispărut în data de 24 iulie 2019. O zi mai târziu, ea a reușit să sune la 112. Autoritățile au intervenit 19 ore mai târziu, în 26 iulie, când Alexandra nu a mai fost găsită. Anchetatorii au presupus că fata de numai 15 ani a fost incinerată complet într-un butoi pentru topit smoală.

Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii