O întreagă comunitate este îndoliată, după moartea tragică a lui Viorel, tânărul de 23 de ani care a murit nevinovat în atacul armat din Hanau, Germania. Părinții, care sunt sfâșiați de durere, au recurs la un gest care poate emoționa pe oricine până la lacrimi.

Viorel a fost cunoscut, respectat și îndrăgit în localitatea sa natală. Oamenii din Singureni, Giurgiu, fie ei rude sau doar simpli vecini, au plâns când au aflat vestea sumbră, confirmată de Ministerul Afacerilor Externe.

Familia lui Viorel își plânge acum durerea, aducându-i un ultim omagiu tânărului. Părinții au agățat fotografii cu tânărul pe gardul casei sale din Singureni, iar rudele abia pot vorbi despre dramă, printre lacrimi.

„Sunt verişoara lui, sunt sora lui. L-am adormit pe picioare, l-am legănat pe picioare, l-am legănat…Toţi suntem în stare de şoc, e durere mare ce în suflet, e înger, e unicat, nu se mai naşte ca el, nu se mai naşte. Nu mi-l mai aduce nimeni înapoi. S-a dus, nu mai am inimă, nu mai am nimic”, a povestit, îngenuncheată de durere, verișoara românului.

Primarul din Singureni, în lacrimi
Până și primarul localității, Marian Pătuleanu, a plâns atunci când a vorbit de Viorel.

„Părinţii sunt în stare de şoc. Nici ei nu au putut să se apropie de locul tragediei şi nu au fost chemaţi să identifice trupul fiului lor pentru că ancheta este în derulare”, a spus bărbatul.

Amânuntele le-au aflat de la un unchi al băiatului, tot din Germania, acolo unde Viorel lucra la o firmă de curierat. În momentul când a fost ucis, se întorcea de la serviciu și se îndrepta spre un magazin, ca să facă niște cumpărături.

„Se întorcea de la muncă şi a oprit să îşi ia ceva şi atunci atacatorul a ieşit din clădire şi l-a împuşcat şi pe el după ce l-a văzut în maşină”, a mai spus primarul din Singureni.

În urma atacului din Hanau au murit 11 oameni.

Distribuie

Pasionata de jurnalism cu o experienta de peste 20 de ani. A lucrat la publicatii precum capital.ro, evenimentul zilei cat si digi24.ro