Gestul făcut de Traian Băsescu pentru fostul sportiv, Rudel Obreja.

Fostul sportiv român, Rudel Obreja, a murit la vârsta de 57 de ani. Reamintim că fostul sportiv se afla în detenție, fiind condamnat în dosarul „Gala Bute”. 

Rudel Obreja a fost condus pe ultimul drum de familie, prieteni și personalități importante din lumea sportului și politică. Și fostul președinte al României, Traian Băsescu, a făcut un gest impresionant la adresa fostului sportiv. 

Mulți dintre cei prezenți au venit și la ultima zi de priveghi, marți, 14 martie. Soția lui Rudel Obreja, Antonia, a stat la capul fostului sportiv și a primit condoleanțe din partea oamenilor importanți din viața fostului boxer. Obreja a fost condus pe ultimul drum miercuri, 15 martie. 

Soția lui Rudel Obreja: I-a iertat pe „călăii” care l-au condamnat

Rudej Obreja a fost diagnosticat cu o boală cruntă, cancer, în ultimele luni de viață. Starea de sănătate i s-a înrăutățit rapid. Antonia Obreja, soția acestuia, a dezvăluit că soțul ei i-a spus că i-a iertat pe „călăii” care l-au condamnat la închisoare pe nedrept. 

Fostul președinte Traian Băsescu a făcut un gest de respect față de Rudel Obreja, depunând o coroană mare din trandafiri albi la biserica unde se afla trupul neînsuflețit al fostului boxer. Pe coroana din flori era scris un mesaj de condoleanțe, dar și numele lui fostului șef de stat, conform Wowbizz.ro. Elena Udrea a trimis, de asemenea, o coroană de flori la mormântul lui Obreja. 

Gestul emoționant făcut de Traian Băsescu în memoria lui Rudel Obreja. Decizia fostului președinte al României

Gestul făcut de Traian Băsescu pentru Rudej Obreja

Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, condamnată și ea la închisoare, a vorbit despre ceea ce i s-a întâmplat lui Rudel Obreja în închisoare. Într-un mesaj extrem de dur, Udrea susține că fostul sportiv nu a fost băgat în seamă de medicul penitenciarului, motiv pentru care boala s-a agravat foarte rapid. 

În lumea sportului românesc, Rudel Obreja a fost un nume important, fiind campion național de box în patru rânduri și membru al Comisiei Tehnice a Federației Internaționale de Box. În afara sportului, Obreja a avut și o carieră politică, fiind ales deputat în Parlamentul României în anul 2008. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.