Ministerul Apararii Nationale a publicat pe facebook un videoclip emotionat in cinstea asistentei din Galati umilita de vecini! Militarii romani s-au mobilizat si i-au facut femeii o surpriza minunata!

Povestea femeii maltratata de vecini pentru ca ingrija bolnavi de coronavirus a sensibilizat întreaga țară. Drept urmare, pentru a ii aduce un zambet pe fata, mai mulți militari din localitate i-au pregătit o surpriză, joi seară, chiar in fata blocului, oferindu-i un buchet de flori, însoțit de multe aplauze.

Mihaela Moga Pal, asistenta la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, a povestit pe Facebook, în urmă cu două zile, cum a fost tratată de vecinii ei pentru că lucrează într-un spital care primește bolnavi de COVID-19. Asta in conditiile in care ea a ales sa mearga la munca in timp ce multi colegi de ai ei au preferat sa isi dea demisia.

„Fetelor, este foarte grav ce mi s-a putut întâmpla, doar pentru simplul fapt că lucrez la Spitalul Boli Infecţioase Galaţi. Vecinii din scara blocului unde am locuit mai bine de 20 de ani… Mi-au aruncat cu clor pe uşa apartamentului… Mi-au trimis poliţia acasă… M-au dat afară din magazinul de la bloc, doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecţioase!!!! Ce să înţeleg…. E discriminare????”, a povestit asistenta medicală, alături de mesajul „Eu nu pot sta acasă”.

Povestea sa a ajuns la urechile militarilor din localitate, care i-au pregătit o surpriză.

„Nu putem șterge experiența prin care a trecut Mihaela, dar putem să îi amintim că eforturile ei chiar sunt apreciate. Așa că, colegii noștri din Batalionului 284 Tancuri/Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor” au așteptat-o în fața blocului la finalul turei și au întâmpinat-o cu aplauze și flori, așa cum merită. Sperăm ca gestul nostru să îi dea putere să lupte mai departe”, se arată într-un video publicat pe Facebook de către MApN cu titlul „În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela”.

„Povestea Mihaelei trage un semnal de alarmă. Cu toții suntem afectați de ceea ce se întâmplă. Dar cel mai afectat este personalul medical. De ce să le facem viața și mai grea decât este? În numele lor, ne cerem scuze, Mihaela. Și îți mulțumim pentru tot ce faci pentru orașul tău și pentru România. Fii puternică!”, se arată în postarea MApN.

Si Ministrul Sanatatii, Nelu Tătaru, a vorbit seara trecuta despre cazul infirmierei de la Galaţi care a fost terorizată de vecini pentru că lucrează într-un spital care tratează pacienţi cu coronavirus.

„Avem o neîncredere şi o panică generalizată, că e personal medical, că e cetăţean de rând. Trebuie să înţelegem că panica generalizată nu duce decât la multe decese, pe care le vedem. Un corp medical trebuie să-şi facă treaba şi în aceste condiţii, un corp medical trebuie să fie înţeles, un corp medical se expune, este cel care dacă este valid, va pune capăt acestei pandemii în România, cu mai puţine decese şi mai puţine cazuri grave.

Şi fiecare din cetăţenii acestei ţări ar trebui să înţeleagă că vine un moment, cum este acesta, în care corpul medical, poate altădată hulit, sau poate altădată judecat, îşi va face treaba. Un corp medical valid, un corp medical încrezător poate gestiona o situaţie de criză”, a spus Nelu Tătaru despre asistenta medicală de la Galați, la Digi24.

Distribuie

Pasionata de jurnalism cu o experienta de peste 20 de ani. A lucrat la publicatii precum capital.ro, evenimentul zilei cat si digi24.ro