De curând, un român de-al nostru, pompier de meserie, a alergat pentru copiii cu autism și a câștigat Ultramaratonul care s-a ținut la Mozambic.

Numele acestui om este Iulian Rotariu și acesta a participat la „Ultra Africa Race” făcând totul în scop caritabil. Acesta a alergat pe o distanță de 220 km și nu este prima dată când face acest lucru. Ani la rând, s-a antrenat și a participat la curse de alergat totul fiind în scop caritabil.

El dorește ca prin acest lucru să ducă mai departe mesajul său și să încurajeze oamenii să facă la fel. Acest maraton s-a desfășutat pe durata a 4 zile, mai exact în perioada 10-14 noiembrie. La acest maraton au participat 16 dintre cei mai buni alergători la ultramaratoanele din lume. Cursa a fost organizată și desfășurată în 5 etape, unde alergătorii au trebuit să își țină hrana și apa într-un rucsac pe care aceștia îl cărau după ei.

Iulian Rotariu a alergat în scop caritabil pentru a susține Asociația Părințiilor Copiilor cu Autism din Botoșani, acesta obținând un timp cu 7 ore mai bun decât a celorlați participanți. De-a lungul anilor acesta a mai câștigat medalii la maratoane precum „Gobi March” care s-a desfășurat în China și „Sahara Race”.