Reclamă
Reclamă

Selecţionata Germaniei s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, pe care îl găzduieşte, după ce a învins echipa Danemarcei cu scorul de 2-0 (0-0), sâmbătă seara, pe BVB Stadion din Dortmund.

După o primă repriză fără goluri, Germania a reușit să deschidă scorul în a doua parte a jocului. Golurile au fost marcate de Joshua Kimmich în minutul 58 și de Kai Havertz în minutul 75. Ambele reușite au venit în urma unor acțiuni bine coordonate, demonstrând valoarea echipei gazdă.

În ciuda eforturilor echipei Danemarcei, care a avut câteva ocazii de a înscrie, apărarea solidă a Germaniei și portarul Marc-André ter Stegen au reușit să mențină tabela de marcaj neschimbată pentru adversari. „A fost un meci greu, dar ne-am păstrat concentrarea și am reușit să ne impunem ritmul în a doua repriză”, a declarat selecționerul Germaniei, Hansi Flick.

Reclamă

Victoria obținută pe BVB Stadion din Dortmund confirmă forma bună a echipei Germaniei, care va continua să lupte pentru trofeul continental pe teren propriu. Meciul a atras atenția fanilor și specialiștilor, fiind considerat un test important pentru echipa gazdă în perspectiva fazelor următoare ale competiției.

Calificarea Germaniei în sferturile de finală reprezintă un pas semnificativ spre atingerea obiectivului de a câștiga titlul european pe teren propriu. Programul specific al următoarei faze a competiției urmează să fie anunțat de organizatori, iar echipa germană își va cunoaște în curând adversarul din sferturi.

„Suntem mulțumiți de rezultat, dar știm că ne așteaptă provocări mai mari în continuare. Echipa este pregătită și vom aborda fiecare meci cu aceeași determinare”, a adăugat căpitanul echipei Germaniei, Manuel Neuer.

Rezultatul final al meciului de sâmbătă seara a fost Germania 2, Danemarca 0, asigurând astfel locul în sferturile de finală pentru echipa gazdă a EURO 2024.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro