Reclamă
Reclamă

Germania a îndemnat miercuri cetățenii să părăsească Libanul cât mai curând posibil, din cauza riscului unei escaladări în conflictul dintre Israel și Hezbollahul pro-iranian, informează AFP, preluată de Agerpres.

„Cetățenii germani sunt rugați să părăsească Libanul cât mai repede posibil,” a anunțat Ministerul Afacerilor Externe. „Tensiunile actuale din zona de frontieră cu Israelul se pot agrava în orice moment,” a adăugat ministerul german.

Există de asemenea „un risc sporit de atentate teroriste” în Liban, ce ar putea viza străinii occidentali sau marile hoteluri.

Reclamă

Israelul și Hezbollahul sunt angrenate în schimburi de focuri aproape zilnice după atacul grupării islamiste palestiniene Hamas împotriva teritoriului israelian pe 7 octombrie, atac ce a declanșat războiul din Fâșia Gaza.

Șefa diplomației germane Annalena Baerbock a atenționat marți împotriva „erorilor de calcul” ce ar putea declanșa un război total între Israel și Hezbollah în Liban, îndemnând la o „extremă reținere.”

„Cu fiecare rachetă ce traversează Linia albastră (…) , crește pericolul ca o eroare de calcul să poată declanșa un război,” a scris Annalena Baerbock pe rețeaua socială X, cu referire la linia de demarcație fixată de ONU între Liban și Israel.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro