Reclamă
Reclamă

Numărătoarea și centralizarea voturilor de la Sectorul 1 s-a încheiat. După trei zile de scandal, blocaj și tensiuni uriașe, George Tuță, candidatul PSD-PNL, a câștigat primăria cu doar aproximativ 500 de voturi în fața actualului edil, Clotilde Armand, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral.

Potrivit datelor centralizate de BEC, Tuță a obținut 36,61% din voturi, iar Clotilde Armand, 35,92% din voturi. Clotilde Armand acuză în continuare că i-au fost scăzute voturi „din pix”.

„Într-o singură secție verificată din nou am recurepat 185 de voturi. Una singură și 166. Peste 1000 nu se găsesc iar alte câteva sute de procese verbale sunt modificate din pix fără să mai fie numărate voturile respective. Am depus peste 80 solicitări de renumărare și n-am primit niciun răspuns din partea BES. Este nevoie de implicarea tuturor pentru a putea fi renumărate voturile din Sectorul 1”, a scris Armand pe Facebook în această dimineață.

Reclamă

De cealaltă parte, George Tuță a declarat în repetate rânduri că numărătoarea s-a făcut corect.

„Fiecare dintre noi poate să facă această aritmetică simplă, să adune voturile, să îşi dea seama că sunt corecte. Noi am făcut acest calcul, nu am ţinut cont de pozele pe care le pune doamna Armand, ci, din contră, am luat datele de pe platforma oficială a AEP, unde în cea mai mare parte au fost corecte, inclusiv la procesele verbale. Noi am făcut calculele pe datele corecte”, a spus el.

În altă ordine de idei, la Sectorul 2 numărătoarea nu s-a încheiat. Mai sunt de numărat trei secții de vot și se preconizează finalizarea situației în cursul zilei de astăzi, în jurul prânzului.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro