George Tuță, susținut de Alianța PSD-PNL, a oficializat duminică candidatura sa pentru funcția de primar al Sectorului 1, promițând să aducă schimbări majore și să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor. Tuță a declarat, "Începând de azi începem să reconstruim capitala Capitalei. Mi-am ghidat întreaga carieră și viață pe baza unor principii solide… E datoria mea să nu mai permitem nicio secundă ca lucrurile bune pe care le avem la îndemână să fie un privilegiu pentru cetățeni", subliniind angajamentul său față de principii etice și eficiența administrativă.

Printre prioritățile sale, Tuță a menționat nevoia acută de extindere a rețelei școlare și soluționarea problemelor legate de lipsa locurilor de parcare și starea degradată a spațiilor verzi. El a promis că atragerea de fonduri europene și guvernamentale va fi o prioritate constantă pentru a le oferi locuitorilor Sectorului 1 oportunități pentru o viață îmbunătățită.

La evenimentul de lansare a candidaturii lui Tuță a participat și Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, care l-a descris pe Tuță ca fiind un "lider autentic, un om care a făcut lucruri, dedicat semenilor săi", exprimându-și încrederea în capacitatea lui Tuță de a aduce îmbunătățirile necesare în Sectorul 1.