Reclamă
Reclamă

Liderul AUR, George Simion, a exprimat o critică aspră la adresa deciziei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) de a dona un sistem de rachete Patriot către Ucraina. Simion solicită ca decizia să fie luată numai după alegerea noului preşedinte al României.

„Condamn în termenii cei mai duri decizia de astăzi a preşedintelui Klaus Iohannis şi a CSAT, de a renunţa la apărarea de tip Patriot pentru România şi de a acorda acest sprijin pentru Ucraina”, a declarat George Simion într-un mesaj video postat pe pagina sa de pe rețeaua socială Facebook.

George Simion a subliniat importanţa menţinerii sistemului Patriot pentru apărarea României și a adăugat: „Ca preşedinte al României nu voi implica ţara noastră şi nu îi voi expune pe români la niciun tip de război. România nu are de ce să intre în războaiele altora, România trebuie să investească în propriile capacităţi de apărare”.

Reclamă

Liderul AUR a menționat, de asemenea, că se află în plină campanie prezidenţială și că alegerile urmează să aibă loc pe 15 septembrie, argumentând că o astfel de decizie ar trebui să fie luată doar de noul președinte ales.

„Cer tuturor oficialilor români ca această decizie să fie luată abia după alegerea noului preşedinte al României”, a adăugat Simion.

CSAT a decis joi, având în vedere deteriorarea semnificativă a situaţiei de securitate în Ucraina, donarea către Ucraina a unui sistem Patriot. Condiţia donării este continuarea negocierilor ţării noastre cu aliaţii, în special cu partenerul strategic american, pentru obţinerea unui sistem similar sau echivalent, care să răspundă nevoilor de asigurare a protecţiei spaţiului aerian naţional, de modernizare a Armatei României şi de asigurare a interoperabilităţii cu sistemul NATO.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro