George Simion, președintele AUR a fost asociat cu numeroase teorii ale conspirației de-a lungul timpului.

  Una dintre ipotezele care au apărut des în spațiul public în ceea ce îl privește este legată de posibilele legături pe care acesta le-ar avea cu serviciile secrete. Periodic sunt lansate public opinii cu privire la posibila apartenență a liderului AUR la Serviciile Secrete străine.

George Simion, omul serviciilor secrete?

George Simion este în mod cert unul dintre cei mai controversați politicieni din România. De altfel, prin acțiunile și parcursul lui acesta a stârnit deseori opinii contra mai ales din rândul colegilor de breaslă. Luna trecută un lider de partid, respectiv președintele Partidului Alternativa Dreaptă l-a pus la zid pe liderul AUR. Acesta a vrut să susțină public faptul că George Simion ar fi în legătură cu Serviciul de Informații Externe.

Unul dintre indiciile la care șeful Partidului Alternativa Dreaptă a făcut referire este legat de ideea că liderul AUR a fost văzut în preajma lui Florin Coldea. De altfel, politicianul precizat și că președintele aur ar avea porecla „SIEmion”.

Chiar și domnul George Simion a fost văzut în compania domnului Florian Coldea. Noi nu suntem (n. r.: susținuți de un serviciu secret)… Domnul George Simion are și porecla SIEmion.”, declara luna trecută șefa Partidului Alternativa Dreaptă.

Acum, un nou personaj cheie aruncă aceeași bombă despre George Simion. Fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru a afirmat că liderul AUR ar fi avut o întâlnire cu reprezentanții Serviciului Federal de Securitate din Rusia.  De altfel, Șalaru a precizat că are informația din partea directorului Serviciului de Informații de la Chișinău.

George Simion este monitorizat de mulți ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au fixat (…) că în 2011, nu mai știu luna, George Simion la Cernăuți s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului.”, susține fostul ministru al Apărării din Republica Moldova.

AUR prin reprezentanții lui nu a rămas indiferent la aceste acuzații care i se aduc liderului de partid. În acest sens a fost emis un comunicat care laudă conduita profesională a lui George Simion.

„Domnul președinte Simion este un politician și un activist civic foarte cunoscut pe ambele maluri ale Prutului. În ultimii 20 de ani si-a dedicat întreaga activitate cauzei legate de idealul reintregirii naționale. Printre numeroasele contacte pe care domnul presedinte le-a avut în toată aceasta perioadă, s-au numărat doar persoane publice sau deținătoare ale unor calități recunoscute public. Memoriile unui fost ministru din perioada trista în care Republica Moldova era condusă de controversatul Vladimir Plahotniuc demonstrează că imaginația acestuia ii joaca aceleași feste acum, ca și în vremea când își îndeplinea mandatul oficial la curtea unui oligarh aflat acum pe fugă.”, se arată în comunicatul din partea AUR, pentru Adevărul.ro