Președintele partidului AUR, George Simion, acuză presiuni politice în dosarul în care Parchetul General cercetează o presupusă instigare la falsificarea listelor cu semnături pentru alegerile europarlamentare. Simion declară că nu se lasă intimidat de „statul-paralel”, contestând acuzațiile.

„Cu 4 zile înainte de alegeri, imediat după ce i-am solicitat lui Marcel Ciolacu să îl retragă pe acoperitul Vasile Dîncu de pe lista pentru alegerile europarlamentare, statul-paralel și-a trimis organele de forță pentru a-i aduce la audieri pe zeci de apropiați de-ai mei și membri din echipa de campanie AUR. Motivul? Să dea declarații despre mine,” a explicat Simion.

El a sugerat că aceste acțiuni au fost orchestrate de Marcel Ciolacu pentru a manipula opinia publică și a slăbi susținerea pentru AUR înainte de alegeri. Simion a caracterizat reținerea apropiaților săi pentru a da declarații false drept o măsură disperată și ilegală.

„Disperați fiind că au văzut ultimele sondaje reale, care arată susținerea masivă de care se bucură AUR în rândul românilor, păpușarii care îl controlează pe Ciolacu au decis să iasă la un atac riscant, știind foarte bine că este singura șansă a lor de a ne opri. Știu că nu pot câștiga în mod democratic, așa că se folosesc de toate pârghiile pentru a scoate AUR de pe scena politică,” a scris liderul AUR.

George Simion a subliniat că nu se lasă intimidat de „statul-paralel” și că partidul său nu a făcut compromisuri cu acesta.

„Faptul că AUR a fost vocal cu privire la Coldea, la Dîncu, are consecințe. Faptul că nu am fost dispuși să facem blat cu statul-paralel, așa cum au făcut-o tot restul partidelor din țară, a atras mânia acoperiților care nu vor să își vadă puterea dispărând după alegeri,” a declarat Simion, adăugând că nu vor ceda la presiuni.

Conform Parchetului General, investigațiile vizează o instigare la falsificarea semnăturilor de susținere pentru alegerile europarlamentare. „În luna aprilie 2024, liderul unei formațiuni parlamentare, deputat, i-a instigat, atât direct, cât și prin interpuși, pe mai mulți membri ai unei formațiuni politice și pe o serie de angajați ai Parlamentului României care desfășoară activități lucrative în cadrul formațiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susținători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024,” se arată în comunicatul oficial al Parchetului General.

Simion a acuzat că acțiunile procurorilor sunt parte a unui efort mai amplu de a interzice partidul AUR și de a-l elimina din viața politică. „Ați încercat să ne infiltrați oameni în partid, detonându-i la momentul potrivit și nu ați reușit să ne ucideți. Ați încercat să ne racolați membrii zi de zi, dar noi tot am continuat să creștem și să ne consolidăm,” a scris acesta.

El a adresat un mesaj direct adversarilor: „Vreți să interziceți AUR? Vreți să mă puneți în cătușe? Atunci trebuie să treceți de votul românilor duminică la vot! Să vă vedem, nenorociților!”