Reclamă
Reclamă

Actorul George Clooney, cunoscut susținător al democraților și implicat activ în campanii electorale, a cerut public retragerea președintelui Joe Biden din cursa pentru realegerea la Casa Albă. Aceasta solicitare a venit prin intermediul unui editorial publicat în cotidianul The New York Times.

Decizia lui Clooney a fost influențată de confruntarea recentă dintre Joe Biden și contracandidatul său republican, Donald Trump. Actorul a considerat dezbaterea dezastruoasă pentru imaginea actualului președinte și a subliniat într-un articol că „timpul se scurge” pentru Biden.

„Democraţii (…), senatorii, membrii Camerei Reprezentanţilor şi alţi candidaţi care riscă să piardă în noiembrie trebuie să-i ceară acestui preşedinte să plece de bunăvoie”, a scris George Clooney. El a recunoscut că îl iubeşte pe Joe Biden, dar a afirmat că vârsta președintelui american, care are 81 de ani, îi pune în pericol șansele de realegere împotriva fostului președinte Trump.

Reclamă

Clooney a explicat că schimbarea sa de opinie a survenit după ce a găzduit, în urmă cu trei săptămâni, o acțiune de strângere de fonduri pentru campania lui Biden. „Este devastator să spun asta, dar Joe Biden cu care am fost acum trei săptămâni la strângerea de fonduri nu era Joe Biden cel din 2010,” a scris Clooney. „Nu era nici măcar Joe Biden din 2020. Era același om pe care l-am văzut cu toții la dezbatere”, a adăugat actorul.

În aceeași zi, fostul președinte democrat al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a emis un avertisment similar. Pelosi a declarat că „timpul se scurge” și a sugerat că Biden trebuie să decidă mai repede dacă rămâne în cursa pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

În pofida semnelor de întrebare privind starea de sănătate a lui Joe Biden, acesta este încă susținut de mai mulți membri de vază ai partidului. Cu toate acestea, există și voci critice în rândul democraților, inclusiv șapte congresmeni din Camera Reprezentanților, care i-au cerut public să-și retragă candidatura.

Dezbaterea electorală de la sfârșitul lunii iunie dintre Biden și Trump a slăbit poziția actualului președinte, mulți observând că Biden a fost adesea nesigur, dezorientat și incoerent în timpul evenimentului.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro