Reclamă
Reclamă

La Universitatea Transilvania din Brașov, două tinere gemene au reușit performanța remarcabilă de a absolvi facultatea cu aceeași medie, devenind astfel șefe de promoție. Mirela și Sorana Catrina au obținut media 9,93 la Facultatea de Matematică și Informatică, la specializarea Informatică aplicată.

„De fiecare dată, ne-am ajutat când a fost nevoie. Dacă aveam întrebări, ne învățam”, a declarat una dintre tinere pentru bzb.ro. Cele două surori spun că între ele nu a existat niciodată concurență, ci mai degrabă o continuă cooperare.

Pasiunea pentru matematică și informatică vine din familie. „Amândouă am fost împinse în direcția asta de către familia noastră. Bunica a fost profesoară de matematică și tata are o pasiune pe zona asta și, cumva, amândoi, lucrând împreună și ghidându-ne în direcția asta, ne-au transmis pasiunea de a lucra în zona de matematică. Desigur, acum fiind era modernă – informatică. Mi-ar plăcea să continui să activez în domeniul de cercetare și, de ce nu, în domeniul academic. Îmi place să lucrez cu elevii. Am lucrat în pregătirea elevilor de clasele a XI-a și a XII-a pentru Olimpiada Națională de Informatică”, a declarat Mirela pentru bzb.ro.

Reclamă

Ambele tinere au fost colege de clasă și la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” din Brașov, unde au dezvoltat o relație bazată pe cooperare și dilecție reciprocă. „E destul de interesant. Cred că pur și simplu ambele avem o dorință de a cunoaște și de a învăța și s-a întâmplat să performăm la fel de bine în cadrul facultății. N-a fost concurență, aș spune cooperare. De fiecare dată, ne-am ajutat când a fost nevoie. Dacă aveam întrebări, ne învățam. Era cooperare sau competiție constructivă, aș prefera să spun,” a explicat Sorana pentru bzb.ro.

La finalul săptămânii trecute, la Gala șefilor de promoție de la programele de licență zi, gemenele au fost premiate pentru performanța lor în anii de studenție. Din toamnă, drumurile lor se vor separa, dar obiectivele rămân în domeniul academic. Mirela își propune să rămână în Brașov, în timp ce Sorana vrea să plece în București pentru a se perfecționa înainte de a se întoarce în orașul natal.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro