Gelu Oltean, fost șef DIPI și Vanessa Youness, concubina sa, rămân în arest preventiv după ce le-a fost respinsă contestația privind deciziile Tribunalului Brașov, de către Curtea de Apel Brașov. Decizia Curții de Apel a fost luată luni și este definitivă.

Reclamă

„Respinge contestaţiile declarate de inculpaţii Oltean Gelu Marin, Youness Amal-Vanessa şi Lishman Thomas Ivor Mowbray împotriva încheierii de şedinţă (…) din data de 7 ianuarie 2020 pronunţată de Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi de la Tribunalul Braşov, (…) pe care o menţine. Obligă inculpaţii să plătească statului sumele de câte 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Onorariul interpretului de limba engleză în sumă de 46,30 lei se suportă din fondurile MJ”, se arată în soluţia postată pe portalul instanţelor de judecată.

Reclamă

Fostul șef al DIPI este cercetat într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. În acest dosar sunt implicați atât concubina sa, cât și un cetățean britanic. Aceștia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar la solicitarea DIICOT, perioada sa prelungit în 7 ianuarie.

Gelu Oltean este suspectat de organizarea de reuniuni într-o locuință din Dâmbovița, unde se presupune consumul de droguri de mare risc, printre care și DMT, intrarea fiind contra sumei de 550 de euro.