Suntem tentați în ca in aceasta perioada să încercăm rețete noi și să exersăm în bucătărie asemenea unor bucătari profesioniști. Ei bine, nutriționiștii sunt de părere că ar trebui să ne alegem cu atent ingredientele utilizate, mai ales atunci când vine vorba despre mesele membrilor mai mici din familile noastre.

Există însă câteva ingrediente care, susțin specialiștii sunt necesare a fi eliminate complet din cămara sau frigiderele noastre.

Coloranții alimentari.

Deși o porție de macarons de culoare albastru sau roz ar arată perfect pe masă, în pregătirea lor, putem alege în loc de coloranții clasici alimentari, piureul de fructe, sucurile naturale sau chiar dulcețurile, care vor colora imediat deserturile.

Laptele cu un conținut slab de grăsimi.

Suntem tentați că atunci când vine vorba de silueta noastră să alegem de pe rafturi produsel slabe în calorii însă in ceea ce privește laptele lucrurile stau diferit. Este potrivit susțin nutriționiștii să alegem un produs de acest gen cu un conținut ridicat de grăsime. Totodată aceștia recomanda consumul de lapte de capra, bivoliță sau chiar măgăriță.

Legume din conserve

Aportul de vitamine pe care fiecare organism îl înmagazinează din legume este esențial. Specialiștii sutin însă că acest conținut de vitamine nu există și în legumele din conservă. Este ideal să alegem măcar la o masă pe zi câteva legume proaspete pe care fie să le consumăm că atare, fie gătite.