După mai bine de doi ani grei de pandemie, românii de pot bucura, în sfârșit, de o vacanță ca la carte, fără restricții s-au alte reguli. Ministrul grec al Turismului, Vasilis Kikilias, a anunțat că sezonul estival deja s-a deschis în Grecia, iar cei care vor să se bucure de nisipurile și soarele de pe teritoriul elen trebuie să aibă la ei doar „bună dispoziţie” și un act de identitate.

Vești bune pentru români vin de la ministrul grec al Turismului. Se pare că în cele din urmă toate restricțiile au fost ridicate, iar în Grecia se poate merge fără să mai fie nevoie de certificate digitale, de teste PCR, și nici chiar de vaccin. Totul pare că a revenit la normal, iar românii se pot bucura de o vacanță ca altă dată.

Mai mult, ministrul grec al Turismului a mai anunțat că odată ajunși în Grecia, turiștii se pot bucura de libertate totală. Masca de protecție nu mai este obligatorie nici în exterior, nici în interior, iar restaurantele nu mai au o oră impusă de închidere.

„Aproape am ridicat toate restricţiile legate de pandemie. În acest moment, pentru a veni în Grecia, românii au nevoie doar de bună dispoziţie şi de paşaport, nu mai este nevoie de certificatele digitale, de teste PCR sau rapide, nu este nevoie să fii vaccinat. Românii şi ceilalţi turişti străini au nevoie doar de actul de identitate.”, a declarat Vasilis Kikilias.

Gata cu restricțiile! Românii se pot bucura de vacanțe în Grecia. Anunțul făcut de ministrul Turismului
Pexels

Mai puțin timp în vamă

De asemenea, ministrul grec al Turismului mai are o veste bună pentru români. Cum cozile din vamă sunt adesea interminabile s-a decis suplimentarea personalului cu 50 %, astfel încât timpii de așteptare să fie reduși considerabil.

„Cunosc aceste probleme şi am discutat cu ministerul de resort din Grecia şi am decis suplimentarea cu 50% a personalului care deserveşte vămile din nord. Nu spun că nu vor fi deloc cozi şi că nu se va aştepta, dar lucrurile vor sta mult mai bine decât în trecut”, a mai spus Vasilis Kikilias.