Bucătarul celebru britanic, Gary Rhodes a murit în vârstă de 59 de ani, spune familia sa.

Într-o declarație a agenției de știri PA Media, familia a spus: „Familia Rodos este profund întristată pentru a anunța moartea soțului, tatălui și fratelui iubit, Gary Rhodes”.

Familia a spus că Rhodes a murit marți seara lângă soția sa, Jennie.

Două hoteluri din Dubai, unde Rodos avea restaurante, Grosvenor House Dubai și Le Royal Meridien Beach Resort and Spa, au dat publicității o declarație în care spuneau că au fost „devastate” de știri, relatează PA.

„Nu numai că industria a pierdut o adevărată legendă culinară, am pierdut și o ființă umană de inspirație și un prieten foarte drag”, au spus hotelurile.

„Niciun cuvânt nu ne poate exprima tristețea provocată de moartea lui Gary sau recunoștința noastră pentru oportunitatea de a lucra cu el. Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de familia Rhodes”.

Rhodes a câștigat prima sa stea Michelin la vârsta de 26 de ani, în timp ce lucra la The Castle Hotel din Taunton, sud-vestul Angliei. De-a lungul carierei sale, a fost șef la alte cinci restaurante cu stele Michelin.

În 2004, a înființat primul său restaurant de peste mări pe insula Grenadei din Caraibe, înainte de a deschide mai multe restaurante în Emiratele Arabe Unite.

Cunoscut pentru aparițiile sale în emisiunile de televiziune „MasterChef” și „Hell’s Kitchen”, a gătit pentru multe vedete, printre care prințesa Diana, Tom Hanks și echipa sa preferată de fotbal, Manchester United.

În 2016, Rhodes a fost făcut Ofițer al Imperiului Britanic (OBE) pentru serviciile sale pentru industrie.