Doi paznici ai închisorii care erau de serviciu în timpul nopții când Jeffrey Epstein s-a omorât, au fost luați în custodie marți sub acuzații federale legate de presupusa lor nerespectare a stării de bine.

Gardienii, identificați ca Tova Noel și Michael Thomas, au fost acuzați că au facut înregistrări false și că au conspirat pentru a înșela Statele Unite, afectând funcțiile legale ale Metropolitan Correctional Center, unitatea din New York , unde Epstein a fost găsit mort pe 10 august, au anunțat procurorii.

„După cum se pretinde, inculpații aveau obligația de a asigura securitatea și siguranța deținuților federali aflați în îngrijirea lor la Centrul Corecțional Metropolitan”, a declarat procurorul american Geoffrey S. Berman într-o declarație. „În schimb, nu au reușit în mod repetat să efectueze verificări asupra deținuților și au mințit pe formulare oficiale pentru a-și ascunde abaterile.”

Ambii paznici s-au predat autorităților marți dimineață, spun procurorii.

O rechizitorie înregistrată astăzi în curtea federală din Manhattan susține că Noel și Thomas „nu au reușit în mod repetat să completeze numărarea mandatată a prizonierilor sub supravegherea lor în unitatea specială a locuințelor MCC”, potrivit unei declarații a procurorului Statelor Unite din districtul sudic din New York .

„În schimb, pentru porții substanțiale ale turelor lor, Noel și Thomas s-au așezat la biroul lor, au răsfoit internetul și s-au mutat în zona comună a SHU”, se arată în comunicat. „Pentru a-și ascunde neîndeplinirea sarcinilor, Noel și Thomas au semnat în mod repetat certificări false care atestau că au condus numeroși deținuți pe care de fapt nu i-au condus.

„Ca urmare a acestor declarații false”, spun procurorii, „MCC credea că prizonierii din SHU erau monitorizați în mod regulat atunci când, de fapt, ca urmare a comportamentului inculpaților, niciun ofițer corecțional nu a efectuat nicio verificare a SHU de la aproximativ 10:30 pm pe 9 august până la aproximativ 6:30 am pe 10 august, moment în care, Noel și Thomas au descoperit cadavrul deținutului MCC Jeffrey Epstein, care s-a sinucis peste noapte în timp ce nu a fost observat. „