Deputatul PSD Eliza-Mădălina Peţa-Ștefănescu vorbeşte despre cea mai actuală problemă a României, aceea a pădurilor. Aproape 38 de milioane de metri cubi de lemn se taie anual în România, iar jumătate reprezintă tăieri ilegale, însă deputatul contrazice această teorie spunând că informaţia este demontată atât de institutul de Cercetări Agricole şi Silvice, cât şi de Academia de Studii Agriole şi Silvice. Aceasta mai spune şi că problema pădurilor discutată din perspectiva PNL este doar „o nouă încercare grosieră de a manipula cetăţenii”.

Reclamă

„Situaţia pădurilor din România nu este una roz, iar asta o ştim foarte bine cu toţii. Însă trebuie luate măsuri concrete care să ne ajute şi care să stopeze, treptat, tăierile ilegale de lemn. În acest context, reamintesc că, în ultimii cinci ani, PSD a creat şi operaţionalizat Radarul Pădurilor, a introdus transportul de lemn în sistemul 112, adoptând, totodată, noul Cod Silvic, noua Lege a contravenţiilor silvice, dar şi paza obligatorie pentru toate pădurile, chiar dacă nu au sau nu li se cunoaşte proprietarul.

De fapt, situaţia este total diferită. Însă asta o vom vedea cu toţii, peste câteva luni, la următorul bilanţ al guvernării actuale. Pădurile României trebuie apărate prin fapte, nu prin declaraţii de campanie şi vendete personale. Asta putem face cu toţii. Măsuri concrete nu poate lua, însă, oricine, ci doar cei cărora le pasă cu adevărat de ceea ce se întâmplă în România!”, a declarat deputatul într-un comunicat dat Camerei Deputaţilor.

Reclamă