Ceremonia premiilor Emmy a adus multe emoții pasionaților de cinematografie din toată lumea. Evenimentul a avut loc duminică, 22 septembrie, iar câștigătorii s-au bucurat de prestigiul premiilor primite. Este cea de-a 71-a ediție încheiată cu succes.

Marele câștigător al serii a fost serialul Game of Thrones, câștigând în total 12 premii pentru cel de-al 8-lea sezon.

Producătorul David Benioff a declarat: „Acești ultimi zece ani au fost cei mai buni ani din viața noastră.”

De asemenea, serialul a doborât un nou record, fiind cea mai nominată serie din toate timpurile. Pentru seara de sâmbătă, acesta a avut 32 de nominalizări. Din anul 2011 în care și-a abut debutul , Game of Thrones a câștigat 260 de premii și a avut peste 700 de nominalizări.

Actorii serialului au fost prezenți, urcând pe scenă pentru a primi onorurile pentru munca lor din ultimii opt ani. Aceștia au vorbit despre felul în care Game of Thrones le-a marcat cariera și cât de mult a însemnat această experiență pentru ei.

Sophie Turner, actrița care a interpretat-o pe Sansa a afirmat: „Cred ca toți putem să fim de acord cu faptul că ultimul sezon a fost unul uimitor pentru noi. Nici unul dintre noi nu a avut nici cea mai mică idee despre cum se va termina, cine va trăda pe cine și cine va câștiga tronul.

De asemnea, show-ul a câștigat 10 premii tehnice la Creative Arts Emmys, eveniment ce a avut loc weekend-ul trecut.