Reclamă
Reclamă

Criza demografică din România este un subiect fierbinte, iar Gabriela Firea, fostul ministru al Familiei și ex-primar al Bucureștiului, a avut câteva inițiative în această direcție. Dar ce impact au avut aceste programe până acum?

Programul pentru Creșterea Natalității: O Șansă sau Doar Vorbe?

Gabriela Firea a postat pe Facebook despre un program național pentru creșterea natalității, spunând că „Mii de cupluri cu probleme medicale au primit o șansă pentru a-și trata problemele de infertilitate și să devină părinți.” Programul oferă 15.000 de lei pentru proceduri de fertilizare in vitro. „Sunt deja 10.000 de dosare depuse și zeci de sarcini confirmate,” adaugă Firea.

Contextul Demografic

„În prima jumătate a acestui an s-au născut puțin peste 73.000 de copii, cei mai puțini din ultimii 145 de ani,” a menționat Firea în postarea sa. „Sunt date îngrijorătoare și despre care tot am vorbit în ultimii ani.”

Alte Inițiative: Vouchere și Sprijin pentru Familii

Pe lângă programul pentru creșterea natalității, Gabriela Firea a vorbit și despre alte inițiative. „Vouchere de 1.500 de lei pentru plata after-school, creșă și grădiniță,” a enumerat ea. „Voucher Materna, în valoare de 2.500 de lei, pentru consultații și analize gratuite pentru viitoarele mame.”

Reclamă

Viitorul Inițiativelor

„Mă bucur că pentru actuala coaliție de guvernare este o prioritate această criză demografică,” a spus Firea. „Am avut tot sprijinul necesar cât am ocupat funcția de ministru al Familiei și am lăsat în urmă câteva proiecte clare în acest sens.”

Gabriela Firea a demisionat recent din funcția de ministru al Familiei, dar inițiativele ei rămân pe agenda publică. „Sunt convinsă că Guvernul condus de Marcel Ciolacu va găsi resursele necesare,” a conchis ea.

Într-un context demografic îngrijorător, inițiativele fostului ministru Gabriela Firea rămân un subiect de dezbatere. Cu 10.000 de dosare depuse și zeci de sarcini confirmate, programul pentru creșterea natalității pare să aibă un anumit impact. Dar rămâne de văzut dacă aceste inițiative vor fi continuate de actuala coaliție de guvernare și care va fi impactul lor pe termen lung.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro