Cea mai importantă măsură de siguranță din plină pandemie de coronavirus este să stăm în case. Deși pentru marea majoritate dintre noi „acasă” este cel mai sigur loc, acolo unde ne găsim liniștea, pentru unele persoane nu reprezintă același lucru.

Gabriela Firea, primarul Capitalei, se gândește și la femeile victime ale violenței domestice. Aceasta susține că ele nu sunt în siguranță acasă, iar în această perioadă a crescut numărul cazurilor de abuz. Pentru ele, Firea a inaugurat miercuri cel mai mare centru pentru victimele din București.

Centrul a fost amenajat de Primăria Capitalei, prin Direcția de Asistență Socială. Acesta conține 32 de garsoniere și 4 apartamente cu două camere, adică o capacitate de 100 de locuri.

„În această perioadă dificilă pentru noi toți, pentru a fi în siguranță, este necesar ca toata lumea să rămână în casă, însă, din nefericire, sunt persoane care NU sunt în siguranță în propriul cămin, se simt izolate, speriate și lipsite de apărare. Este vorba despre femeile victime ale violenței domestice! Conform statisticilor, în perioada de izolare și distanțare socială crește numărul victimelor violenței domestice, de aceea noi ne-am pregătit să oferim adăpost acestor persoane”, a spus primarul Gabriela Firea.

Mesajul Gabrielei Firea

Primarul Capitalei a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj cu privire la inaugurarea centrului. Aceasta susține că sunt deja cazați opt mame și 14 copii.

„Am inaugurat azi cel mai mare centru social destinat victimelor violentei domestice din Bucuresti. Centrul, amenajat de Primaria Capitalei, prin Directia de Asistenta Sociala, are 32 de garsoniere si 4 apartamente cu 2 camere, o capacitate de 100 de locuri.

In aceasta perioada dificila pentru noi toti, pentru a fi in siguranta, este necesar ca toata lumea sa ramana in casa, insa, din nefericire, sunt persoane care NU sunt in siguranta in propriul camin, se simt izolate, speriate si lipsite de aparare.

Este vorba despre femeile, victimele violentei domestice!

Conform statisticilor, in perioada de izolare si distantare sociala creste numarul victimelor violentei domestice, de aceea noi ne-am pregatit sa oferim adapost acestor persoane!

Toate femeile pentru care izolarea la domiciliu reprezinta un pericol la adresa sanatatii si vietii se pot adresa Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti.

In prezent, in centru sunt cazate 8 mame si 14 copii.

Acest centru ofera gazduire pe perioada de pana la un an, cu posibilitatea de prelungire, hrana, asistenta juridica, asistenta psihologica si sociala, locuri de munca.

Astfel, facem un apel catre toti bucurestenii care cunosc persoane pentru care aceasta perioada reprezinta un pericol, sa contacteze reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti.

La randul sau, directoarea DGASMB, Cosmina Simiean, a explicat ca orice femeie din Bucuresti, victima a violentei domestice, care are nevoie de ajutor, poate suna la numarul unic national 0800 500 333.

Aceste persoane vor fi indrumate catre centrul dedicat , administrate de Primaria Capitalei, prin DGASMB.

Deschiderea acestui nou centru reprezinta o masura suplimentara implementata de Primaria Capitalei, cu privire la violenta domestica, pe langa decontarea certificatelor medico-legale si centrul de asistenta pentru agresori familiali”, a scris Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook.