Reclamă
Reclamă

Plenul Senatului României a luat act marți de demisia senatoarei PSD Gabriela Firea, ca urmare a alegerii ei în Parlamentul European. Demisia va deveni efectivă începând cu data de 1 iulie 2024, când mandatul de senator va fi declarat vacant.

„Demisionez din Senatul României începând cu data de 1 iulie, ca urmare a alegerii mele în Parlamentul European (…). Vreau să vă mulțumesc foarte mult pentru colaborarea atât în plen, cât și în comisiile de specialitate, să vă asigur în continuare de tot respectul meu și toată buna colaborare, și sunt convinsă că ne vom revedea, chiar dacă în alte structuri organizatorice”, a transmis Gabriela Firea, conform Agerpres.

Senatorii au votat în unanimitate pentru vacantarea mandatului. Sorin Cîmpeanu, vicepreședinte al Senatului și președinte de ședință, a specificat: „Să dăm și vot pe vacantarea mandatului de senator. Luăm act de demisia doamnei senator Gabriela Firea, începând cu data de 1 iulie 2024, și supun votului vacantarea mandatului de senator ales în Circumscripția electorală 42 București”

Reclamă

Astfel, Senatul a aprobat oficial vacantarea postului de senator al Gabrielei Firea, pregătind astfel terenul pentru alegerea unui nou reprezentant în Circumscripția electorală 42 București.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro