Gabriela Firea ar putea candida în continuare la Primăria Generală a Capitalei. Întrebat despre acest subiect, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că decizia se va lua la momentul potrivit.

Gabriela Firea se întoarce la Primăria Capitalei

Gabriela Firea pare că nu a renunțat la gândul să revină la Primăria Capitalei și în spațiul politic. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost întrebat recent cine va candida din partea social-democraților și dacă partidul își păstrează susținerea față de fostul ministru al Familiei.

La această întrebare, Ciolacu a evitat să dea un răspuns concret. A susținut, în schimb, că la nivelul partidului se va lua decizia potrivită atunci când va fi cazul.

Există o decizie, că Gabriela Firea va fi candidat la Primăria Capitalei. Ministrul Gabriela Firea nu are nici o vină. Dacă va rămâne Gabriela Firea, ține de domnia sa., a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraților a mai susținut că o asemenea decizie se va lua după alegerile europarlamentarele, care sunt primele.

Gabriela Firea era candidatul susținut de PSD împotriva lui Nicușor Dan pentru postul de primar general al Capitalei. Poziția social-democraților a devenit incertă după izbucnirea scandalului azilelor groazei.

În spațiul public, fostul ministru a fost acuzat că a avut legături directe cu unul dintre patronii centrelor din Ilfov, unde aproximativ 100 de bătrâni au fost umiliți, torturați și înfometați. Este vorba despre Ștefan Godei, fost șofer la Primăria Capitalei în timpul mandatului lui Firea.

După acest val de acuzații, Gabriela Firea a cedat și și-a dat demisia. A fost a doua plecare din Guvernul Ciolacu, după Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, acuzat că știa despre ororile din azile și că nu a luat nicio măsură să le oprească.

Implicat în acest scandal este și primarul din Voluntari, Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea. Amândoi au susținut încă de la primele acuzații ce le-au fost aduse că totul este un joc politic, menit să le încheie carierele politice.

Firea a demisionat, de asemenea, din funcțiile pe care le deținea la nivelul Partidului Social Democrat.