Conflictul politic din inima Bucureștiului capătă proporții incendiare pe fondul crizei termoficării, iar Gabriela Firea lansează acuzații explozive împotriva actualului primar, Nicușor Dan.

Într-o postare recentă pe Facebook, Firea, fostul primar general al Bucureștiului, a criticat vehement modul în care actuala administrație gestionează sistemul de termoficare al capitalei, subliniind suferința bucureștenilor în frigul și lipsa apei calde.

Firea a denunțat incompetența politicienilor de dreapta, acuzându-i că au lăsat orașul să înghețe din cauza neglijenței lor. Aceasta a accentuat că avaria majoră, afectând peste 1.000 de blocuri din sectoarele 1, 2, 5 și 6, ar fi putut fi evitată dacă rețeaua de termoficare din zona Grivița – Grozăvești ar fi fost schimbată mai repede. Ea a subliniat că, în mandatul său, s-au făcut progrese semnificative în reabilitarea rețelei, cu aproximativ 300 de kilometri de conducte înlocuite, și a accesat fonduri europene în valoare de 300 milioane de euro pentru reparații:

„Luptă politică nu le ține de cald bucureștenilor, ba chiar îi ține și mai mult în frig.
Dovada este chiar această avarie majoră, peste 1.000 de blocuri din sectoarele 1, 2, 5 și 6, cu mii de familii care nu au de ieri dimineață apă caldă și căldură. Dacă rețeaua de termoficare din zona Grivița – Grozăvești ar fi fost schimbată mai repede, această avarie nu ar fi avut loc” a declarat Firea

 

Într-o ripostă acidă la adresa administrației actuale, Firea a acuzat că lucrările nu au început nici după doi ani de la semnarea contractului și a criticat creșterea prețului gigacaloriei, care a dus la dublarea facturilor. Ea a descris situația ca o luptă politică a dreptei, care folosește suferința bucureștenilor pentru a câștiga voturi, în timp ce orașul rămâne în frig.

În această atmosferă de luptă politică, Firea îl acuză pe Nicușor Dan de gestionare catastrofală a sistemului de termoficare și de lipsa de acțiune în utilizarea eficientă a fondurilor europene disponibile. Aceasta subliniază riscul pierderii acestor fonduri și acuză actualul primar de manipulare electorală prin promisiuni neîndeplinite legate de apa caldă și căldură.

„Noul primar general, cu toată dreapta USR-PNL-PMP la putere, a stat cu mâinile în sân încă doi ani și jumătate după ce a semnat contractul. Abia în iunie 2023 au început lucrările! S-a pierdut timp foarte prețios pentru rețeaua învechită și pentru bucureștenii care iarnă de iarnă sunt nevoiți să stea în frig” a postat fostul primar pe facebook. 

Conflictul dintre Gabriela Firea și Nicușor Dan aduce în prim-plan problemele profunde ale infrastructurii capitalei și tensiunile politice care escaladează, lăsând cetățenii într-un frig metaforic și literal.

Pentru detalii complete, consultați sursele originale care oferă informații amănunțite despre acest subiect fierbinte