Gabriela Firea, primarul municipiului București, este dezamăgită de interesele premierului României, spunând că toți premierii europeni sunt preocupați de coronavirus, iar Ludovic Orban  este interesat de garduri și șanțuri. Aceasta spune că nu îl interesează situația celor doi suspecți de coronavirus, care stau în carantină într-o clădire a Primăriei Capitalei.

Reclamă

Întrebată despre cazarea celor doi în București și despre implicarea Primăriei, Gabriela Firea a spus că informațiile pe această temă le poate oferi Raed Arafat, secretar de stat.

Reclamă

“Pe acest subiect domnul secretar de stat Raed Arafat face toate comunicările publice, aşa este şi normal şi legal. Pot să confirm doar faptul că atât săptămâna trecută, cât şi în weekend am ţinut permanent legătura cu domnul secretar de stat Raed Arafat în cadrul Comitetului de Situaţii de Urgenţă la nivelul municipiului Bucureşti şi împreună am luat toate măsurile care se impun. Şi este adevărat că am pus la dispoziţie o locaţie pentru persoanele care trebuie să fie carantinate în această perioadă, timp de 14 zile. Într-adevăr, locaţia a fost pusă la dispoziţie de către Primăria Capitalei, este un secret de serviciu, nu pot să vă dau adresa”, a spus primarul, conform news.ro.

Jurnaliștii au întrebat și despre implicarea premierului Orban în acest proiect și dacă aceasta a colaborat cu el, Firea a răspuns: “Nu, nu am discutat cu domnul prim-ministru, am discutat cu domnul secretar de stat Raed Arafat şi sincer la ce preocupări are domnul premier demis, garduri, şanţuri, nu cred că este interesat de o situaţie care trebuie să fie gestionată şi la nivelul României. Toţi premierii europeni sunt preocupaţi de coronavirus, la noi în România premierul este interesat de garduri, de şanţuri”.

“Acum sunt carantinate două persoane, nu am voie să spun identitatea acestora şi nici adresa. Avem o capacitate de maxim 100 de persoane, sperăm să nu se ajungă la un număr atât de mare de persoane care să aibă nevoie de o carantină. (…) Ajung acolo persoane care au aflat în zona în care a fost depistat virusul corona şi se întorc în România. Situaţia este gestionată la nivelul secretariatului de stat condus de Domnul Raed Arafat, noi ca membri în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă dispunem toate măsurile care ne sunt solicitate în cadrul acestui comandament, eu fiind vicepreşedinte la nivel de Bucureşti”, a mai spus primarul Capitalei.