Într-o recentă declarație, Gabriela Firea și-a exprimat optimismul și determinarea în cursa pentru Primăria Capitalei, subliniind dorința de a transforma orașul într-unul curat și plăcut pentru locuitori. Desemnată candidatul PSD, Firea se bazează pe o colaborare strânsă cu Guvernul și colegii de la sectoare pentru a „schimba fața Capitalei”.

În contextul unei mobilizări intense pentru strângerea semnăturilor necesare candidaturii, atât Gabriela Firea cât și liderul PSD, Marcel Ciolacu, au evidențiat eforturile conjugate ale partidului. Ciolacu a anunțat că validarea oficială a candidaturii este programată pentru săptămâna viitoare, printr-o procedură online, implicându-se personal în campania pentru strângerea de semnături în București.

Pe de altă parte, retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu, propus anterior pentru Primăria Capitalei, adaugă un nou nivel de complexitate scenei politice locale. Cîrstoiu a respins acuzațiile de incompatibilitate care au planat asupra sa, pledând pentru transparență și onestitate în rândul politicienilor.