Gabriela Firea a contestat, duminică seara, rezultatele EXIT POLL-urilor care îl dau câștigător al unui nou mandat la Primăria Capitalei pe Nicușor Dan. Ea susține că, după numărarea tuturor buletinelor de vot, scorul „cu siguranță nu va rămâne așa”. „Haideți să comentăm după ce avem scorul real”, afirmă Firea.

„Nu contează. E un EXIT POLL. Domnul Ciolacu a zis să numărăm voturile și să stăm în secții până se semnează ultimele procese verbale. (…)Haideți să comentăm după ce avem scorul real în urma numărării buletinelor de vot”, a spus Firea.

Întrebată dacă își va asuma cineva un eșec, Firea a răspuns: „Vom face o analiză, e normal, dar o vom face intern, nu la televizor. Scorul nu va rămâne cu siguranță așa. (…)Sunt mai multe motive, dar nu are rost să le analizăm în stradă, în fugă, fără să avem rezultatul final. Este un EXIT POLL până la urmă”.

Firea subliniază că a intrat în campanie foarte târziu, dar că, în același timp, nu vrea să reproșeze nimănui nimic. Ea spune că așteaptă scorul final pentru a avea o imagine mai clară asupra rezultatelor. „Ce pot să fac. Am intrat în campanie foarte târziu. Nu vreau să reproșez nimănui nimic. Vreau să numărăm împreună cu colegii voturile și să avem o imagine clară a acestui rezultat”.

„Am fost mulți candidați în coaliție. Așa au fost deciziile. Acum ce putem să mai facem. Am făcut o campanie corectă, bazată pe soluții, n-am atacat pe nimeni, iar din păcate ceilalți contracandidați domni m-au atacat pe mine de parcă eram primarul în funcție, așa au găsit ei de cuviință”, a mai declarat ea.