Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, a oferit explicații privind absența menționării numelui lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianței, la evenimentul de lansare. „Într-adevăr, nu i-am pronunțat numele, dar nu a fost ceva intenționat,” a declarat Firea, adăugând că „a fost o ambiguitate, dar nu a fost o rea intenție din partea mea, sau din partea domnului Burduja.”

Explicațiile au venit în urma remarci privind evitarea menționării numelui lui Cîrstoiu în perioada în care acesta era candidatul alianței. „I-am spus de foarte multe ori pe nume domnului doctor Cătălin Cîrstoiu, mai ales în cele mai mult de 10 întâlniri pe care le-am organizat pentru domnia sa,” a precizat Firea, subliniind că a existat o neînțelegere legată de organizarea evenimentului.

Firea a explicat că decizia de a candida separat pentru Primăria Generală a fost luată după lungi ore de discuții și negocieri în cadrul coaliției, subliniind că acest fapt s-a datorat căutării unui profil potrivit care să obțină un scor electoral satisfăcător. Încurcătura de la evenimentul de lansare a fost pusă pe seama neclarităților organizatorice, fără intenții negative din partea niciunei părți implicate.