Gabriela Firea a anunțat oficial că își depune candidatura pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, înconjurată de figurați proeminente ale Partidului Social Democrat (PSD), inclusiv prezentați de Marcel Ciolacu, liderul partidului și actualul premier. La depunerea candidaturii, Firea a transmis un mesaj de optimism și determinare, subliniind că dorește o administrație dinamică și eficientă ce va pune capăt ineficienței percepute în gestionarea Capitalei.

În cadrul declarațiilor, Gabriela Firea a vorbit despre importanța iertării din partea cetățenilor pentru greșeli, dar a evidențiat necesitatea arătării interesului și grijei față de problemele municipiului. A mulțumit lui Marcel Ciolacu pentru susținerea acordată în această perioadă și s-a declarat încrezătoare în dorința bucureștenilor de a avea un primar ‘permanent pe teren, în mijlocul șantierelor.’

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a promis suport necondiționat pentru Firea, încurajând o campanie electorală care să transmită în mod clar proiectele și programul administrativ pentru București. Acesta a criticat pierderea a patru ani din cauza disputelor politice și a subliniat necesitatea unei administrații care să depășească barierele politice pentru binele orașului.