Gabriela Firea, candidat la funcția de primar general al Capitalei din partea PSD, a votat duminică la alegerile locale și europarlamentare, exprimându-și optimismul și gândurile bune pentru toți bucureștenii. Alături de ea a fost și liderul social-democraților, premierul Marcel Ciolacu.

„Am votat cu gândul la toți tinerii din București, la seniorii Capitalei noastre, la copii și la adulți, la persoane sănătoase care vor să facă prevenție, dar și la persoane cu dizabilități. Am votat cu gândul la oamenii care vor să aibă din nou parcuri curate în Capitală, care vor să vadă că pe șantiere se lucrează și că sunt rezultate în ceea ce privește fluența în trafic, problema termoficării și, de asemenea, siguranța în școli și lupta reală împotriva drogurilor.

Am votat pentru ca în administrație să lucreze oameni de dimineață și până seara, găsind soluții, având o echipă, având o susținere, comunicând și fiind transparenți, pentru oameni din administrație care nu se plâng, care nu dau vina pe ceilalți, care nu se încuie în birou și care nu vin peste câțiva ani să spună că nu au fost bine informați atunci când au promis. Am votat cu mult optimism, pentru că Bucureștiul este un oraș atât de frumos, de care te poți îndrăgosti, dar care a fost abandonat. Am votat cu gândul la toți bucureștenii care vor ca acest oraș să redevină orașul pe care îl iubesc și în care vor să trăiască, să iubească, să își crească copiii și nepoții, să învețe, să prospere și să se dezvolte.”

În continuarea declarațiilor sale, Firea a adăugat: „Recunosc că sunt emoționată, foarte emoționată, nici nu prea am dormit. Dar asta vor recupera ulterior.”

De asemenea, Gabriela Firea a subliniat importanța implicării civice: „M-am bucurat că văd și tineri, și seniori, și adulți venind la vot. Este un semnal foarte bun. Este important să ne implicăm, să avem simț civic, să trimitem în Parlamentul European oameni care să lupte pentru România, pentru atragerea de fonduri europene și oameni care să lucreze în administrația publică locală cu sârg și găsind soluții, rezolvând proiecte, nicidecum pasând tot timpul responsabilitatea și găsind vinovați și să se lupte imaginar cu tot felul de balauri.”