Gabriela Firea a făcut un nou pas în cariera sa politică. Ea a fost aleasă noul președinte al Partidului Social Democrat din București în urma ședinței care a avut loc în decursul zilei de astăzi.

Nu este o surpiză că primarul capitalei a obținut această funcție, având în vederea că ea a fost singura care a candidat. Totuși, colegii ei de partid au considerat-o cea mai în măsură persoană să îndeplinească atribuțiile acestei funcții.

După ce a fost numită președintele PSD București, Gabriela Firea a declarat:

În primul rând, ziua de astăzi şi momentul pe care l-am trăit împreună nu ar fi putut avea loc dacă după zece amânări în patru ani actuala conducere a partidului nu ar fi acceptat să organizăm conferinţa de alegeri la Bucureşti. Asta este din păcate situaţia şi tristul adevăr. Atât eu, cât şi colegii mei care ieşiseră din mandat, pentru că termenul era depăşit, a trebuit să suportăm umilinţa de a ni se amâna lună de lună, an de an, organizarea unei conferinţe pentru a avea legitimitate”.

Chiar și președintele PSD Marcel Ciolacu a încurajat-o pe Firea, afirmând despre ea că este cel mai bun candidat pentru Primăria orașului București. În cadrul ședinței, el chiar și-a arătat susținerea pentru aceasta.