Reclamă
Reclamă

Canada se confruntă cu „o criză națională” după ce asigurătorii au fost nevoiți să plătească peste 1,5 miliarde de dolari canadieni drept despăgubiri pentru furtul de mașini, a declarat Biroul de Asigurări din Canada, potrivit BBC.

Interpol a inclus Canada în topul țărilor cu cele mai multe furturi de mașini, țara situându-se pe locul 10. Organizația internațională de poliție a evidențiat că din peste 137 de țări pe lista neagră, Canada a intrat în top la scurt timp după ce a început să-și integreze datele cu Interpol, în februarie.

În 2022, au fost raportate peste 105.000 de furturi de mașini în Canada, printre victime numărându-se și ministrul federal al justiției. Datele indică faptul că o mașină este furată la fiecare cinci minute în această țară. Potrivit autorităților, mașinile furate sunt fie implicate în crime violente, fie vândute altor canadieni neavizați sau expediate în străinătate pentru revânzare.

Reclamă

Interpol a anunțat că din februarie până acum a identificat peste 1.500 de mașini furate din Canada, localizate în întreaga lume. În plus, se depistează săptămânal peste 200 de astfel de vehicule, majoritatea la ieșirea din țară.

Din cauza situației alarmante, șoferii canadieni au început să ia măsuri de siguranță pe cont propriu. Mulți și-au instalat camere de supraveghere, au angajat agenți de pază pentru cartierele lor sau au montat dispozitive de urmărire pe mașinile lor.

Deși și alte țări precum SUA și Regatul Unit au raportat o creștere a furturilor de mașini de la începutul pandemiei, Canada are o rată mai mare a acestor infracțiuni. Conform celor mai recente date, rata furturilor de mașini în Canada este de 262,5 la 100.000 de persoane, comparativ cu 220 la 100.000 de persoane în Anglia și Țara Galilor.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro