Reclamă
Reclamă

După furtuni, oamenii numără pagubele. Doar în București, pompierii au avut peste 500 de intervenții, iar peste 200 de locuințe, gospodării și subsoluri au fost afectate de furtuna de joi seara. La nivel național, bilanțul este și mai mare.

Proprietarii cu asigurări locative pot răsufla ușurați, deoarece pot fi despăgubiți, iar sumele acordate nu sunt deloc mici. Un exemplu notabil este cel al unui proprietar a cărui casă a fost distrusă anul trecut de vremea extremă, primind despăgubiri în valoare de 400.000 lei, o sumă de patru ori mai mare față de media din anii trecuți.

În ultimii 10 ani, asigurătorii au achitat despăgubiri de 102 milioane lei pentru prejudiciile cauzate de furtuni, în baza asigurărilor facultative de locuințe. Pentru a primi despăgubiri, este necesară încheierea polițelor de asigurare facultative, pe lângă cele obligatorii.

Reclamă

Asigurările facultative acoperă o serie de fenomene naturale și alte tipuri de riscuri, cum ar fi: cutremure, alunecări de teren, incendii, explozii și inundații cauzate de avarii ale instalațiilor de apă-canal.

Prima de asigurare PAD pentru o locuință din beton armat, cu o sumă asigurată de 100.000 lei, este de 130 lei/an. Pentru o locuință tip B, având o sumă asigurată de 50.000 lei, prima de asigurare este de 50 lei/an.

Riscul de furtună a ajuns pe locul trei în topul riscurilor care au produs cele mai mari pagube locuințelor, după riscurile de incendiu și explozie.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro