Reclamă
Reclamă

Furtunile violente din vestul Europei au provocat moartea a cel puțin șapte persoane în Franța și Elveția. Ploile torențiale, grindina și descărcările electrice au determinat inundații majore și au perturbat activitatea în mai multe țări. Meteorologii avertizează că furtunile se vor deplasa către centrul continentului, cu regiuni din Polonia sub avertizare cod roșu.

În Franța, trei persoane în vârstă au murit sâmbătă seara în departamentul Aube, când mașina lor a fost strivită de un copac doborât de furtuni și vânt puternic.

În Elveția, patru persoane au decedat iar una este dată dispărută, conform informațiilor furnizate de poliția locală. Trei dintre victime și-au pierdut viața într-o alunecare de teren provocată de ploile torențiale în Ticino, sud-estul țării. Un alt bărbat a fost găsit mort într-un hotel din Saas-Grund, cantonul Valais, „probabil surprins de creșterea rapidă a nivelului apei,” a declarat poliția.

Reclamă

În Zermatt, râul Visp a ieșit din matcă, cu apele nămoloase curgând pe străzile stațiunii montane. Armata elvețiană a mobilizat elicoptere Super Puma în Ticino și Valais pentru intervenții. În Ticino, mai multe văi sunt inaccesibile, iar rețelele de energie electrică și apă potabilă au fost afectate, conform sistemului federal de alertă Swissalert.

Piemontul și Valle d’Aosta din Italia se confruntă cu inundații și alunecări de teren. Până acum nu au fost raportate victime sau dispăruți. Pompierii din Piemont au efectuat 80 de operațiuni de salvare, iar în Valle d’Aosta, o alunecare de teren a blocat temporar drumul spre Cervinia. În comuna Cogne, apele au izolat localitatea de restul lumii.

Revărsările râului Ron și ale afluenților săi în Elveția au dus la evacuarea câtorva sute de persoane și la închiderea mai multor drumuri în cantonul Valais. În nord-vestul Italiei, o familie cu un bebeluș a fost aproape de a fi luată de viitură.

În Germania, furtunile au întrerupt meciul Germaniei cu Danemarca de la Euro 2024 timp de 25 de minute în Dortmund. Autoritățile au emis avertizări cod roșu pentru mai multe zone, dar impactul a fost mai redus decât se anticipa.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro