Reclamă
Reclamă

Furtuna tropicală Alberto provoacă inundații și alunecări de teren în nordul Mexicului

Furtuna tropicală Alberto s-a dezlănțuit în nordul Mexicului, provocând ploi abundente care au dus la inundații și alunecări de teren. În ciuda pagubelor, toate persoanele aflate la baza unui deal unde a avut loc o surpare au supraviețuit, pierderile materiale fiind minore.

În alte părți ale Mexicului, furtuna a avut un impact mult mai sever. Cel puțin patru oameni au murit și sute au fost sinistrați din cauza inundațiilor provocate de Alberto. Un sat complet înconjurat de ape a necesitat intervenția unui elicopter pentru a salva locuitorii rămași izolați.

Alberto s-a format inițial ca un uragan în Atlantic, însă și-a pierdut din intensitate pe măsură ce s-a apropiat de coastele Mexicului, fiind retrogradat la categoria de furtună tropicală.

Reclamă

„În ciuda retrogradării, furtuna a avut un impact devastator asupra comunităților locale, provocând pagube semnificative și chiar pierderi de vieți omenești,” a declarat un oficial local.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro