Reclamă
Reclamă

O furtună puternică a lovit județul Maramureș, provocând pagube semnificative. Zeci de copaci au fost smulși din rădăcini și aruncați pe șosele, iar acoperișurile mai multor clădiri au fost luate de vânt. Fațada unui bloc a fost, de asemenea, smulsă de vijelie.

La Sighetu Marmației, un bărbat a ajuns la spital după ce a fost lovit în plin de prelata unui restaurant. În localitatea Văleni, o pădure de brad a fost aproape complet pusă la pământ de vântul violent. Pompierii au fost solicitați de zeci de ori pentru a interveni.

Pompierii din judeţul Maramureş au primit aproape 30 de apeluri la numărul de urgență 112 în urma situațiilor de urgență provocate de furtuni. Vântul puternic a doborât zeci de copaci, iar șase acoperișuri au fost smulse în Sighetu Marmației.

Reclamă

„În intervalul 18:20 – 20:00, s-au înregistrat 29 de apeluri prin numărul unic de urgență 112, care solicitau intervenția pompierilor militari, în urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase din această seară,” a declarat ISU Maramureș.

Un bărbat a fost rănit de prelata desprinsă de la o terasă și a fost transportat la spital. „Totodată, în municipiul Sighetu Marmației, șase acoperișuri au fost luate de vânt. Tot acolo, o prelată de la o terasă a fost ruptă, lovind în cădere un bărbat. La sosirea echipajului medical la fața locului, victima era conștientă, cooperantă, cu leziuni la nivelul capului, fiind transportată la spital pentru investigații suplimentare, de către o ambulanță SMURD,” a mai transmis sursa citată de News.ro.

Meteorologii au emis cod galben de ploi torențiale, vânt și vijelii pentru sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei și local în Maramureș.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro