Miercuri seara meteorologii au dat alarma de cod roșu de viscol, polei, vânt puternic și ninsoare. Informarea a cuprins județele Argeș,  Dâmbovița, Prahova, Brașov și Buzău. Încă de la ora 18.00 s-au înregistrat primele pagube materiale, însă noaptea a devenit un coșmar pentru mai multe localități din Argeș.

Una dintre cele mai afectate zone a fost Albeștii de Muscel, acolo unde zeci de gospodării au fost afectate în proporții foarte mari, iar Biserica Ortodoxă a suferit avarii grave.

Cel mai rău însă a fost la Școala Gimnazială Numărul 1 Albeștii de Muscel, acolo unde acoperișul a fost luat complet de vânt și dus peste casele oamenilor care locuiau peste drum de instituția de învățământ.

Bucăți mari din acoperiș au zobit efectiv părți importante din locuințele oamenilor care la acel moment se aflau în casă.

Oamenii sunt speriați și nu știu ce vor face dacăo astfel de situație se va mai repeta.

MVI_9249 MVI_9244

MVI_9206 MVI_9199

MVI_9205 MVI_9198

Conducerea școlii este prezentă la fața locului alături de cadrele didactice. Aproape 100 de elevi au întrerupt cursurile pentru astăzi și pentru zilele următoare ,deoarece acoperișul este afectat 100%, iar hornul centralei termice a fost doborât.

Până la ora 12.00, nimeni de la Consiliul Județean nu s-a prezentat, însă primarul Cătălin Manta a verificat situația din teren. Directorul școlii, Bizon Marcelică este efectiv șocat de cele întâmplate și spune că niciodată nu a întâlnit o astfel de situație.