Interzicerea accesului a adolescenților la produsele precum țigările elecronice, țigările cu abur și arome și trabucuri pare să funcționeze, potrivit unei noi cercetări cu privire la limitarea sau chiar interzicearea acestor produse non-tutun.

Numărul adolescențiilor care folosesc tutunul aromat a crescut semnificativ la nivel național, iar studiile descoperă că aceștia care folosesc acest tip de țigarete pot avea mai multe șanse să dezvolte un obicei pentru fumatul tutunului normal sau chiar țigările pe bază de nicotină și alte substanțe toxice organismului. Aceștia își achiziționează țigarete electronice pentru distracție sau pentru bunul plac, fără a realiza dependența pe care acestea o pot provoca.

În 2016, o companie numită Lowell, din America, a restricționat vânzarea de produse pe bază de arome la magazinele de tutun din țară unde erau permise vânzările și pentru adolescenții de peste 16 ani.

Este o schimbare de ultim moment care s-a dovedit a funcționa la nivel național. Cei din orașele mai mari doresc să aplice aceste restircționari și limitări cu privire la consumul de țigarete fără tutun pentru a evita cauzarea unui viciu pe viitor.