Reclamă
Reclamă

Fulgere puternice au declanșat două incendii pe insula Thassos, creând o situație critică în această zonă din nordul Mării Egee. În mod normal, ploile ar fi binevenite în regiunile care nu au avut precipitații de câteva luni, însă în acest caz, fulgerele au agravat situația.

Peste 32 de pompieri, asistați de 13 autospeciale, un avion și două elicoptere, încercau miercuri să combată flăcările care mistuiau zone împădurite pe două fronturi ale insulei situate la 306 kilometri nord de capitala Atena. Întăriri din orașul Kavala, aflat în apropiere, erau așteptate în cursul zilei, conform Agenției de presă Agerpres.

Incendiile de vegetație au devenit din ce în ce mai frecvente și devastatoare în Grecia în ultimii ani, ca rezultat al schimbărilor climatice, afirmă oamenii de știință. În mod frecvent, acestea perturbă turismul estival, când milioane de persoane vizitează insulele grecești.

Reclamă

Serviciul de Protecție Civilă al Greciei a avertizat că miercuri și joi sunt așteptate alte fenomene meteorologice neobișnuite, care includ furtuni cu numeroase fulgere și grindină. Cele mai afectate vor fi centrul și nordul Greciei.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a subliniat faptul că vara aceasta prezintă un risc ridicat de incendii de vegetație, pe fondul unei secete prelungite. Anul trecut, incendiile forestiere au provocat moartea a 20 de persoane în nordul țării și au dus la evacuarea a 19.000 de persoane de pe insula Rodos.

Pentru a gestiona rapid incendiile, Grecia utilizează tot mai mult drone pentru monitorizarea regiunilor forestiere. În plus, aproximativ 240 de pompieri din țări precum Bulgaria, Malta, Moldova și România vor suplimenta personalul de stingere a incendiilor din Grecia, între iulie și septembrie, a anunțat marți Ministerul Protecției Civile.

Weekendul trecut, zeci de incendii s-au declanșat în Grecia, inclusiv două proximitatea capitalei, Atena. Marți, echipele de intervenție, susținute de aeronave pentru stingerea incendiilor, au luptat împotriva flăcărilor pe mai multe insule, cum ar fi Kos, Chios și Creta.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro