Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat capturarea și aducerea în țară a lui Kumarasamy Navaneethan, un cetățean srilankez considerat a fi unul dintre cei mai căutați infractori și care a evadat de justiție timp de 33 de ani. Acesta a fost prins în Germania, ca rezultat al cooperării strânse între autoritățile române și cele germane, și a fost transferat la Penitenciarul Rahova.

Gorghiu a subliniat importanța acestei capturări: "Toți fugarii să ia aminte: nimeni nu e mai presus de lege. Și, într-un final, vor executa pedeapsa într-un penitenciar din țară", a declarat ministrul Justiției.

Kumarasamy Navaneethan a fost condamnat în absență la 19 ani de închisoare pentru comiterea unui omor în 1991, în București. După comiterea infracțiunii, Navaneethan a reușit să fugă din țară și să se ascundă timp de mulți ani. Identificarea și capturarea lui au fost posibile datorită schimburilor de informații între Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – IGPR și Biroul Sirene Germania.

Detaliile înfiorătoare ale crimei comise de Navaneethan în 1991 includ uciderea unui cetățean străin, pe care ulterior l-a legat și înfășurat într-un covor, transportând cadavrul în cartierul Crângași și aruncându-l în Lacul Morii din București. După mai bine de trei decenii de la comiterea acestui act, justiția a reușit să-l aducă în fața legii.