Richard Burrows, unul dintre cei mai căutați fugari din Marea Britanie, în vârstă de 80 de ani, a fost arestat la aeroportul Heathrow după o fugarire de 27 de ani.

A fost interceptat joi, la revenirea sa în Marea Britanie din Thailanda, în contextul în care era căutat pentru multiple acuzații de abuz sexual asupra copiilor, relatează The Guardian.

Inițial, Burrows trebuia să se prezinte în 1997 la tribunalul Chester Crown pentru a fi judecat sub învinuirile de fraudă și abuz sexual desfășurat în casele de copii din Congleton, Cheshire și West Midlands între anii 1969 și 1971. El însă a evadat, declanșând o lungă perioadă de căutări lansate de poliția din Cheshire.

Eleanor Atkinson, reprezentant al poliției din Cheshire, a subliniat importanța arestării lui Burrows, considerând-o un pas important în acest caz și un avertisment clar pentru orice alți fugari. „Indiferent cât timp te ascunzi, te vom găsi și vei fi arestat”, a avertizat Atkinson.

Duncan Burrage, de la Agenția Națională pentru Crimă din Thailanda, a evidențiat cooperarea internațională ca fiind cheia succesului în acest caz. Acesta a afirmat: „Folosind rețeaua noastră internațională și lucrând îndeaproape cu colegii din poliția din Cheshire, am reușit să găsim un fugar căutat în legătură cu acuzații extrem de grave”.