Benone Sinulescu a fost singura persoană care a crezut în talentul lui Fuego. Acesta îi va rămâne veșnic recunoscător și nu va uita niciodată ajutorul și încrederea pe care le-a primit din partea lui Benone. Paul Surugiu a postat un mesaj emoționant pe contul său de Facebook, drept mulțumire și recunoaștere profundă, în memoria celui care a fost Benone Sinulescu.

Fuego a simțit nevoia să își exprime regretul  față de moartea lui Benone Sinulescu. Artistul a ținut să spună câteva cuvinte despre „maestru”, care a fost singurul sprijin în începutul și evoluția carierei sale muzicale.

„E trist! A plecat și maestrul Benone Sinulescu! E trist cum se stinge, rând pe rând, o generație care a definit Romania și i-a dat valoare! O să-mi fie tare dor de nea Beny! Lăsând la o parte conduita și cariera, a știut să-și păstreze optimismul și demn, decent, a făcut ca anii să treacă în favoarea lui. Mă leagă de el începuturile mele, pentru care i-am mulțumit mereu.” , a mărturisit Fuego, cu sufletul sfâșiat.

„Mi-a oferit ajutorul său, încurajându-mă să scot primul album”

Benone Sinulescu a fost sprijinul din spatele succesului lui Fuego, când acesta se afla la început de carieră. În perioda lansării sale, Benone l-a ajutat să scoată primul album. Regretatul artist a fost singurul care a sunat la o casă de discuri și a girat pentru el.

„Eram un puști, timid, prin anii ‘97-’98, eram deja lansat, dar fără mare succes la publicul larg. Cântam în diverse spectacole, în deschiderea marilor artiști și-mi doream să ajung ca ei. L-am întâlnit pe nea Beni, așa cum îi spun eu, la un spectacol, iar acestuia i-a plăcut de ceea ce făceam pe scenă și mi-a oferit ajutorul său, încurajându-mă să scot primul album,” a povestit Fuego pe contul său de Facebook

Fuego nu se aștepta la un asemenea gest din partea lui Benone Sinulescu

„Ce să zic? Nu am rămas impresionat pe moment pentru că erau mai mulți care îmi spuneau asta. Dar nu! El a sunat direct la prima casă de discuri, a girat pentru mine și astfel, în câteva luni, albumul „TOATĂ LUMEA DANSEAZĂ” era deja pe piață și începea să intre în topuri și în preferințe” , a continuat Paul Surugiu

Social media

„Era ca un copil pe scenă, care se bucura de fiecare partitură…” 

„Nea Beny a fost o forță artistică puternică, cu un repertoriu de invidiat, plin de șlagăre, de melodii de joc, de doine și balade dintre cele mai emoționante. Mi-a fost tare drag pentru omenia sa și pentru spiritualitatea pe care nu s-a eschivat să o arate.

Era ca un copil pe scenă, care se bucura de fiecare partitură, reușind să electrizeze publicul, cel care l-a transformat într-o adevărată legendă a folclorului nostru, pentru autenticitatea simțămintelor din cântecele sale și pentru istoria de neclintit, de mai bine de 60 de ani. Nea Beni a fost un superstar. Așa-l văd eu, iubit de mai multe generații la un loc, cu melodii pe care le știe toată lumea, de la mic la mare, în toate mediile, zonele și vârstele. Iar asta pentru că a cântat cu sufletul zona din care provenea – Siriu. Era un vulcan de energie, ritm de folclor românesc, abil mânuitor al emoției!”, a fost mesajul lui Fuego

Benone Sinulescu s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani. O pneumonie care s-a agravat, i-a scurtat zilele artistului. Soția acestuia, Elena Sinulescu, a anunțat că va fi înmormântat duminică, la Arad.