Frumuseţea unui metrou

Reclama

Reclama

Vara trecută pentru prima dată în istorie Uzbekistanul a început să permită fotografierea bogatului lor metrou despre care se spune că este cel mai frumos ornat metrou din lume.

În 1977 Uzbekistanul a devenit cel de al 17 lea oraș al Uniunii Sovietice care deținea metrou. Proiectorii au vrut să aducă diferite teme și motive în construirea stației pentru ca aceasta să fie admirată de multitudinea de oameni care trec zilnic pe acolo.

Reclama

Stația reflectă diferite teme, unele cu plafoane, cu cupole și gresie pictată în stilul uzbekistan, altele decorate cu candelabre și marmură pentru a oferi aparența unei săli de bal europene. Anumite părți ale acestei stații de metro prezintă desene cu personaje faimoase din această țară.

Personaje precum scriitorul Alisher Navoi care are și o stație dedicata lui stația purtându-i numele și fiind una dintre cele mai faimoase opriri din stația metrolului Tashkent. Această parte a metroului este cea mai populată și acolo se pot observa turiștii care fac poze și admiră structura și picturile. Pe lângă că această stație este populară pentru uimitoarea structură de care dă dovadă, o călătorie nu costă mai mult de 1,200 Uzbek care este echivalentul a 5 lei în banii românești. Se pot cumpăra și abonamente lunare care costă în jurul a 200 de lei, cursele fiind nelimitate pentru acea lună. Acest metro este unul care merită vizitat și admirat, ceea ce veți vedea acolo va reuși să va uimească.

 

loading...
ReclamaReclama

Comentează știrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Comentarii

0 Comentarii