Acest fruct este de cele mai multe ori ales pentru dulceață, însă consumat ca atare vine cu o porție în plus de sănătate

Gutuile, la fel ca merele, perele sau strugurii vestesc venirea toamnei. În trecut, în funcție de cât de sănătoase sau afectate de insecte erau acestea, bătrânii știau exact cât de roditor va fi anul următor. Gutuile sunt folosite acum în marea majoritate a cazurilor pentru a prepara dulceața. Unii nutriționiști sunt de părere că fructul minune al toamnei are multiple calități mai ales dacă este consumat ca atare.

Beneficiile mai puțin cunoscute ale gutuilor

Deși nu sunt atât de apreciate ca fructe de consum ca atare, gutuile pot fi o variantă de gustare delicioasă. Alături de iaurt sau musli, acestea asigură o porție zdravănă de vitamine și minerale pentru o zi.

Puține persoane cunosc faptul că aceste fructe intens parfumate au un rol important în întărirea imunității. Dacă a le consuma ca atare nu este variata ta preferată, poți prepara un ceai absolut delicios din gutui. În plus, fierte, acestea nu își vor pierde calitățile.

De un real ajutor în tratarea anemiei

Gutuile au un conținut bogat de pectine, tanin, precum și de vitaminele A, B1, B2, B6, C, E. De asemenea conțin fier, potasiu, calciu, fosfor și magneziu. Așadar, un adevărat coktail de sănătate care te poate ajuta în tratarea anemiei.

Tratament naturist împotriva problemelor hepato-biliare

Așa numitele în popor „crize de fiere” care vin la pachet cu vărsături și dureri de cap pot fi tratate cu ușurință cu ajutorul curei cu gutui. Fie sub forma ceaiului alături de lămâie, sau consumate ca un piure, gutuile te scapă de starea de rău.

Curăță rinichii

În cazul problemelor renale sau chiar a cistitei este indicat consumul ceaiului de gutui. Acesta are un efect antioxidant și chiar dezinfectant.

În plus, semințele de gutui sunt de asemenea o alegere excelentă în cazul bronșitei. Acestea se fierb ca atare în apă. Băutura rezultată se consumă îndulcită cu miere.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.