Reclamă

Dacă sunteți fan căpșuni, cu siguranță veți citi cu atenție acest articol. Se știe deja că multe tipuri de căpșuni conțin pesticide, motiv pentru care este ideal să cumperi variantele organice. Căpșunile, spanacul, salata kale, merele, strugurii, cireșele și roșiile se numără printre fructele și legumele care conțin cele mai multe substanțe chimice.

Sursa: Social Media

Topul fructelor cu cel mai mare conținut de pesticide

Un nou studiu realizat de Enviromental Working Group (EWG), o organizație non-profit, demonstrează că o singură căpșună conține peste 23 de pesticide diferite. Expunerea la aceste substanțe a fost asociată cu numeroase efecte adverse asupra sănătății, inclusiv schimbări hormonale, cancer și toxicitate la nivelul creierului și sistemului nerovs.

Un studiu recent realizat de Universitatea Harvard sugerează că în urma consumului de produse care conțin aceste substanțe anulează efectele benefice ale consumului de fructe și legume, precum protejarea împotriva bolilor cardiovasculare și mortalității.

Pentru a limita expunerea la aceste substanțe chimice este esențial să optezi pentru versiuni convenționale precum variantele organice.

Cum elimini pesticidele din fructe și legume cu banalul bicarbonat de sodiu

Eliminarea pesticidelor din legume și fructe cu ajutorul bicarbonatului de sodiu este o metodă extrem simplă care durează doar 15 minute, însă eficacitatea ei este aproape maximă. Spunem „aproape”, deoarece aceasta poate elimina până la 96% din reziduurile de pesticide de pe coaja fructelor și legumelor.


Reclamă

Share.

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro