Dacă sunteți fan căpșuni, cu siguranță veți citi cu atenție acest articol. Se știe deja că multe tipuri de căpșuni conțin pesticide, motiv pentru care este ideal să cumperi variantele organice. Căpșunile, spanacul, salata kale, merele, strugurii, cireșele și roșiile se numără printre fructele și legumele care conțin cele mai multe substanțe chimice.
Topul fructelor cu cel mai mare conținut de pesticide
Un nou studiu realizat de Enviromental Working Group (EWG), o organizație non-profit, demonstrează că o singură căpșună conține peste 23 de pesticide diferite. Expunerea la aceste substanțe a fost asociată cu numeroase efecte adverse asupra sănătății, inclusiv schimbări hormonale, cancer și toxicitate la nivelul creierului și sistemului nerovs.
Un studiu recent realizat de Universitatea Harvard sugerează că în urma consumului de produse care conțin aceste substanțe anulează efectele benefice ale consumului de fructe și legume, precum protejarea împotriva bolilor cardiovasculare și mortalității.
Cercetătorii arată că două sau mai multe substanțe în combinație pot produce toxicitate mult mai mare față de un singur tip de pesticide. Faptul că o singură căpșună conține 23 de tipuri de pesticide este de-a dreptul alarmant.
Pentru a limita expunerea la aceste substanțe chimice este esențial să optezi pentru versiuni convenționale precum variantele organice.
Cum elimini pesticidele din fructe și legume cu banalul bicarbonat de sodiu
Eliminarea pesticidelor din legume și fructe cu ajutorul bicarbonatului de sodiu este o metodă extrem simplă care durează doar 15 minute, însă eficacitatea ei este aproape maximă. Spunem „aproape”, deoarece aceasta poate elimina până la 96% din reziduurile de pesticide de pe coaja fructelor și legumelor.
Pesticidele din fructe și legume se pot elimina și spălându-le cu apă înainte de a le consuma, însă există o metodă mult mai eficientă care vă poate scăpa de 96% dintre reziduurile toxice, folosind bicarbonat de sodiu.
Eliminarea pesticidelor de pe coaja fructelor și legumelor cu bicarbonat de sodiu a fost avizată și de un grup de cercetători de la Universitatea din Massachusetts, Statele Unite ale Americii. Metoda constă într-un amestec banal de bicarbonat de sodiu, apă și oțet. Cantitatea de ingrediente din amestec ți-o indicăm mai jos.
Tot ce trebuie să faceți este să adăugați 10 grame de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă, plus 100 ml de oțet (o ceașcă de oțet), apoi se adaugă legumele sau fructele și se țin 15 minute.
Cercetării americani au folosit ca frcte merele pentru această această metodă, acestea fiind considerate fructele care acumulează cele mai mari concentrații de pesticide.
Soluția de bicarbonat de sodiu a eliminat până la 96% din reziduurile de tiabendazol și fosmet de pe coaja fructelor.
Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.