Reclamă

Oamenii de știință de la Universitatea Castilla din Spania au făcut o descoperire importantă în ceea ce privește sănătatea. După un studiu extins implicând peste 13.000 de persoane cu vârste cuprinse între 37 și 73 de ani, s-a constatat că consumul de fructe în coajă este asociat cu un risc cu 17% mai mic de depresie, în comparație cu cei care nu le consumă.

Cercetătorii au monitorizat datele a peste 13.500 de persoane și au descoperit că persoanele care consumă doar 30 de grame de fructe în coajă în fiecare zi, cum ar fi arahidele, alunele, fisticul, migdalele sau nucile, beneficiază de un risc mai mic de a dezvolta depresie.

Risc mai mic de depresie în cazul persoanelor care consumă aceste fructe

Se pare că efectul benefic este legat de proprietățile antiinflamatorii ale acestor alimente. Consumul de fructe în coajă a fost asociat cu un risc cu 17% mai mic de a dezvolta depresie.

Aceste descoperiri subliniază încă un beneficiu al consumului de fructe în coajă și oferă un motiv în plus pentru a adăuga aceste alimente în alimentația noastră zilnică. Importanța consumului de nuci a fost evidențiată în mod deosebit, având un efect mai puternic în prevenirea depresiei.

Studiul ne arată că un consum regulat de fructe în coajă poate ajuta la reducerea riscului de depresie în comparație cu cei care nu consumă aceste alimente.

Fructele care alungă depresia! Descoperirea făcută de specialiști
Sursa: Social media

Ce alte probleme de sănătate rezolvă fructele în coajă

Aceste rezultate sugerează că consumul de fructe în coajă poate fi un obicei alimentar sănătos și eficient pentru prevenirea depresiei, în special în cazul persoanelor care nu prezintă alți factori de risc cunoscuți pentru această condiție, cum ar fi obezitatea, comportamentele nesănătoase de viață, singurătatea sau afecțiunile medicale.

Pentru a beneficia de aceste efecte benefice, se recomandă consumul zilnic al unei porții de aproximativ 30 de grame de nuci sau fructe în coajă, echivalentul a aproximativ 20 de migdale, 10 nuci braziliene, 15 bucăți de caju, 40 de alune sau 30 de sâmburi de fistic.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro