Reclamă

Medalioane de porc cu sos Bearnaise

  • 1 mușchiuleț de porc
  • 1-2 linguri ulei
  • sare&piper 

Sos Bearnaise

  • 2 gălbenușuri de ou
  • 75 gr unt topit și strecurat
  • 2 fire tarhon

Reducție

  • 100 ml vin alb sec
  • 2-3 linguri oțet vin alb
  • 1 lingură ceapă tocată
  • 3 fire tarhon
  • piper
  1. Pentru început ne ocupăm de mușchiulețul nostru: se scoate mușchiulețul din frigider și se curăță de toate pielițele albe. Se taie felii de 2 cm grosime. Se asezonează cu sare (un pic mai multă decât în mod obișnuit) și se lasă la temperatura camerei pentru 1 oră.

  2. Între timp se pun toate ingredientele de la reducție într-o crăticioară. Se fierbe până rămâne doar o lingură de lichid. Se strecoară reducția printr-o sită fină și se lasă să se răcorească.

Sosul

  1. Se topește untul clarifiat

  2. Mare atenție la preparare, riscăm să obținem jumări dacă nu urmăm instrucțiunile:

  3. Se pun gălbenușurile împreună cu reducția într-o crăticioară. Se pun pe abur și cu un tel se bat gălbenușurile până se îngroașă și curg de pe tel în fir gros (puțin peste 5 minute).

  4. Se stinge focul sub crăticioara cu abur și încet începeți să adăugați în crema de gălbenușuri untul topit ca uleiul la maioneză.

  5. Adăugați frunzele de tarhon tocat și f. puțină sare în sos. Sosul e gata, dar îl păstrați pe abur până la servire.

Friptura

  1. Se încing 1-2 linguri ulei într-o tigaie largă. Se presară medalioanele de porc cu piper negru măcinat.

  2.  Se prăjesc în tigaie câte 2 câte 2, timp de 5-3 minute pe fiecare parte. 

  3. Pentru început prinde medalioanele cu un clește și să le prăjiți câteva secunde și pe margini, de jur împrejur.

  4. Se scot medalioanele pe o farfurie și se lasă la odihnit, se lasă să stea 5 minute.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro